Sutikimai įsigyti žemės ūkio paskirties žemės neišduodami dėl įvairių priežasčių

2018-10-09 16:10   Peržiūros : 73   Spausdinti


Rugsėjo mėnesį Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) atsisakė išduoti 13 sutikimų asmenims, teikusiems prašymus įsigyti privačios žemės ūkio paskirties žemės. Dėl leistino įsigyti žemės ploto viršijimo (daugiau nei 500 ha) sutikimus atsisakyta išduoti Kėdainių ir Kupiškio rajonuose, 11 asmenų sutikimų įsigyti žemę nepavyko gauti dėl netiksliai užpildytų prašymų ar NŽT pateiktų duomenų trūkumo, pavyzdžiui, buvo nenurodyti visi susiję asmenys arba pateiktos senos deklaracijos formos.

Sausio 1 d. įsigaliojus naujoms LR žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo nuostatoms, NŽT 164 kartus atsisakė išduoti sutikimus: 28 asmenims atsisakyta išduoti sutikimus, nes jų bendrai su susijusiais asmenimis turimas žemės plotas viršijo 500 ha, o likusiems 136 - dėl kitų priežasčių (netiksliai užpildyti prašymai, pateikti ne visi reikiami duomenys ir kt.).

Nuo šių metų pradžios Trakų skyriuje dėl netiksliai užpildytų prašymų ar Juridinių asmenų registrui nepateiktų akcininkų sąrašų nebuvo išduoti sutikimai net 20 kartų.

NŽT specialistai pastebi, kad per pirmuosius 2 šių metų mėnesius buvo atsisakyta išduoti daugiau nei 100 sutikimų įsigyti žemės ūkio paskirties žemės. Vėliau kas mėnesį vidutiniškai buvo atmetami 8 prašymai.

Šiais metais Nacionalinės žemės tarnybos teritoriniuose skyriuose iš viso buvo užregistruota 21 117 fizinių ir juridinių asmenų prašymų išduoti sutikimus įsigyti privačios žemės ūkio paskirties žemės. Per rugsėjo mėnesį buvo užregistruoti 2 309 prašymai bei išduoti 2 086 sutikimai įsigyti žemės ūkio paskirties žemės.

NZT inf


Agrožinios pristato
Augalininkystės pasiūlymai
Kaip auginti šilauoges

Kaip auginti šilauoges

Šilauogių auginimo filmas, kaip parinkti vietą šilauogėms, žemės mišinys šilauogėms, kaip sodinti šilauoges, šilauogių genėjimas ir priežiūra daugiau