Kiemo vartų automatika

2021-08-16 17:23   Peržiūros : 22150   Spausdinti


Atrodytų, viskas paprasta: elektros kabeliai, pavara, fotoelementai, pultelis ar programėlė telefone ir vartai, tarsi ištarus burtažodį, atsidaro. Tačiau, kad vartų automatika veiktų be priekaištų, reikia bent dviejų sąlygų.

Kiemo vartų automatika – kaip neapsirikti renkantis

Kokios yra svarbiausios kiemo vartų automatikos savybės, kurios garantuoja nepriekaištingą ir ilgaamžį vartų veikimą?

Automatikos specialistai stebisi, kad vartotojai kartais elgiasi ne visai logiškai: vartų medžiagą renkasi labai kruopščiai, varstymo būdą taip pat apgalvoja ir apskaičiuoja, o vartų automatika dažnai pasirenkama iš pirmo pasitaikiusio skelbimo.

Kiemo vartų atidarymo būdai

Kiemo vartai pagal judėjimo pobūdį skirstomi į varstomus ir slankiojančius, kitaip dar vadinamus atveriamais, nustumiamais (stumdomais, slenkančiais) vartais. Įvažiavimui į kiemą uždaryti dažniau pasirenkami palei tvorą slenkantys vartai - jų parduodama apie 5 kartus daugiau nei varstomų. Pakabinti ant specialios gembinės konstrukcijos slenkantys vartai juda neliesdami žemės. Garažo duryse dažniausiai montuojami dar kito tipo vartai - pakeliami.

Varstomi ir slankiojantys vartai
Varstomi ir slankiojantys vartai.

Varstomi vartai netiks taupantiems plotą, nes jų atdarymo zonoje neįmanoma pastatyti automobilio. Be to, šie vartai nelabai tinka ir esant nelygiam kiemo reljefui (kai įvažiavimas kylantis arba nuokalnėje). Šiuo atveju atveriamų vartų varčia kabėtų ore arba įsiremtų į šlaitą.

Stumdomi, slenkantys vartai tinka visur, kur pakanka vietos šone, slinkdami išilgai tvoros jie neužima papildomo ploto prieš save, bet jiems reikia vietos pasislinkimui.  Pavyzdžiui, jeigu įvažiavimo, o kartu ir varčios plotis 4 m, vartams reikės 5,5 m. Vietos poreikis apskaičiuojamas prie planuojamo varčios ilgio metrais pridėjus 35-45 proc. esamo angos pločio. Papildomos vietos poreikis priklauso nuo vartų svorio, tiksliau reikalingo bėgio ilgio.

Kiemo vartų automatika

Specialistų teigimu, tai bene vieninteliai kriterijai, išskyrus estetinius, skiriantys varstomus ir slenkančius vartus.

Slankiojantys automatiniai kiemo vartai yra kabinami ant specialios gembinės konstrukcijos - bėgio, kaip minėta, šio tipo vartai vartai juda neliesdami žemės, automatika jiems parenkama pagal vartų svorį ir jų darinėjimo intensyvumą.

Slankiojančių kiemo vartų struktūros elementai:

Slankiojančių kiemo vartų struktūros elementai:

1. Automatinė pavara
2. Fotoelementai
3. Stulpeliai su fotoelementais
4. Švyturėlis
5. Antena
6. Valdymas rakteliu
7. Krumpliastiebis
8. Galinės eigos ribotuvas

Specialisto nuomone, pagrindinės sąlygos, kad kiemo vartų automatika veiktų ilgai ir be gedimų - įrangos sertifikatai ir garantijos laikas bei garantinio ir pogarantinio aptarnavimo užsitikrinimas.

Automatinių kiemo vartų įranga  - tai vartų pavara su varikliu, bėgis su ratukais ir eigos ribotuvai bei valdymo pulteliai. Visa komplekto įranga turi būti paženklinta CE ženklu ir turėti tai liudijančius sertifikatus.

Vartų atidarymo ir uždarymo pavara

Pagrindinė kiemo vartų automatikos sistemos dalis yra pavara su varikliu, kuris per krumpliaratinę juostą perduoda judesio galią. Variklio galia parenkama pagal vartų svorį ir ilgį. Kadangi pavaros dantratis yra intensyviausiai dirbantis mechanizmas, vartų specialistai teigia, kad neverta pirkti pavaros su plastikiniu pagrindiniu dantračiu - jis turi būti pagamintas iš bronzos. Toks bus daug ilgaamžiškesnis.

 

Visi Roger Technology mechaninės vartų pavaros elementai pagaminti iš plieno ir bronzos, pagrindinis pavaros dantratis yra bronzinis (geltonas).

80 proc. į Lietuvą importuojamų pavarų yra su plastikiniais dantračiais. Tokie neatlaiko mūsų klimato sąlygų ir jų tarnavimo laikas yra žymiai trumpesnis", - įsitikinęs specialistas

Ką jis pataria dėl kiemo vartų pavaros?

„Siūlyčiau rinktis pavaras, kurios importuojamos į Lietuva ne mažiau kaip 5 metus, nes tokios bus jau atitarnavusios ne vieną sezoną. O jeigu jos importuojamos seniai, vadinasi, pasiteisino. Yra įmonių, kurios atveža pigesnės įrangos, prekiauja ja 1-2 metus, bet vėliau nustoja ją vežti dėl didelių remonto kaštų garantiniu laikotarpiu. Vėliau aiškina, kad gamintojas pakėlė kainas ar gamintojo įmonė patiria finansinių sunkumų. Visi, kurie nusipirko tokią įrangą, lieka be atsarginių detalių ir be aptarnavimo. Sugedus nors ir labai smulkiai detalei, jie priversti keisti visa mechanizmą ir mokėti už įrangą antrą kartą".

Kitas pavaros kokybės kriterijus - garantijos trukmė. Gamintojo suteikiamas garantinis laikas turėtų būti ne trumpesnis kaip 2 metai.

Vartų pavaros pasirinkimo klaidos:

  1. Pasirenkama pavaros galia be rezervo. Mūsų klimate vartų metalas dėl temperatūros pokyčių šiek tiek deformuojasi, todėl, norint užtikrinti, kad pavara pajėgs pastumti vartus karštyje ir šaltyje, reiktų rinktis šiek tiek galingesnę nei reikalauja vartų svoris pavarą.
  2. Pasirenkamas mechaninis vartų galinės eigos ribotuvas. Kai šaltyje į mechaninį eigos ribotuvą žiemą patenka sniego,  jie užšąla ir pavara sustoja. Geriau rinktis magnetinį galinės eigos vartų ribotuvą, kuris neturi mechaninių jungiklių ir  nereaguoja į šaltį bei sniegą.

 

Kiemo vartų atsidarymo greitis ir garsas

Varstomų kiemo vartų atsidarymo iki 90° kampu greitis gali būti nuo 18 iki 28 sekundžių, priklausomai nuo nuo varčios pločio ir jos svorio. Tai reglamentuoja ES standartai.

Slenkančių kiemo vartų judėjimo greitis priklauso nuo variklio galingumo, tačiau greitį riboja saugumo reikalavimai. Daugiausia gaminamos pavaros su varikliais, kurie užtikrina 9,5 m/min. atsidarymo greitį, bet yra ir greitesnių.

Vartams, kurių svoris iki 1000 kg, atidarymo greitis yra 20 m/min., vartams, kurių svoris iki 1800 kg - 18 m/min. Tokie vartai paprastai būna 5 m ir daugiau ilgio, tad labai plačių vartų savininkams nereikia ilgai laukti, kol jie atsivers.

Kad netektų ilgai laukti kol vartai atsidarys, kuo didesnio jie yra pločio, tuo didesnis jų svoris, tuo didesnė turi būti variklo galia ir greitis.

Nuo ko priklauso vartų judėjimo garsas?

Vartų judėjimo garso lygį lemia pačių vartų ir pavaros sumontavimo kokybė bei įranga. Norint, kad vartai veiktų kuo tyliau, reiktų rinktis nailoninį (sintetinio pluošto iš poliamidų) krumpliastiebį - dėl medžiagos savybių ši detalė veikia beveik be garso.

Papildomos apsaugos nuo aplinkos poveikio vartų automatikai nereikia, suprantama, jei ji  yra sertifikuota ir perkama ne turguje, o iš patikimos įmonės, dirbančios ne vienerius metus.

Varstomų vartų pavarų specifika

Varstomų vartų automatika parenkama pagal varčių ilgį ir svorį. Pagrindinės varstomų vartų automatikos dalys yra taip pat pavara su lankstu (jų yra 2, galioja visos pastabos dėl slenkančių vartų pavaros savybių ir parinkimo), valdymo blokelis, fotoelementai, eigos ribotuvai.

Parenkant ir montuojant varstomų vartų pavaras reikalinga išlaikyti tam tikrus atstumus ir kampus, negalima jų ignoruoti. Šie atstumai gali skirtis priklausomai nuo pavaros modelio.

Varstomų vartų pavaros montavimo atstumai ir kampai
Varstomų vartų pavaros montavimo atstumai ir kampai.

 

Varstomų vartų pavaras galima montuoti po žeme, tokiu atveju jų nesimato, jo nedarko vartų vaizdo, o ir ilgapirščiai jų nebando nugvelbti, kas kartais atsitinka su ant vartų montuojamomis pavaromis.

Šių pavarų montuojama yra žymiai mažiau, nes jų kaina, lyginant su standartinėmis pavaromis didesnė, montavimo darbai sudėtingesni ir reikalauja daugiau pasiruošimo. Bet jos yra vienos iš galingiausių pavarų ir tinka labai sunkiems vartams. Vienos varčios plotis gali būti iki 4500 mm, o svoris - iki 800 kg.

Kaip apsaugoti pavarą nuo lietaus ir sniego?

Specialistas sako, jog dėl to ir kalba apie sertifikuotą įrangą: jei įrangos gamintojas yra sertifikavęs gaminius, jokių papildomų priemonių pavarų ar kitų detalių izoliacijai nereikia - aplinkos poveikis apgalvotas ir eliminuotas.

Vartų valdymo blokas ir valdymo pultelis

Vėlgi, nors viskas atrodo standartiška ir daugmaž visi gamintojai tiekia panašius valdymo blokus, tačiau yra smulkmenų, kurių svarba išryškėja naudojantis.

Tai švelnus vartų judėjimo startas ir toks pat sustabdymas: esant šiai funkcijai pavaros ir kiti mechanizmai tarnauja ilgiau.

Būtina vartų praėjimo funkcija, kai valdymo bloke suprogramuojama, jog vienu pultelio mygtuku valdomas visiškas vartų atidarymas ir uždarymas, o kitu mygtuku galima atidaryti, pavyzdžiui, 1 m pločio angą slenkančiuose vartuose, arba varstomuose vieną varčią. Ši funkcija labai patogi, kai reikia atidaryti vartus tik žmonėms praeiti.

Vartų valdymo blokai gali turėti dar ir kitų papildomų funkcijų. Patogu, kai įvažiavus į kiemą iš karto galima jame uždegti šviesą.

Patogu, kai į valdymo blokus galima sumontuoti rezervinį maitinimo šaltinį - akumuliatorių. Jį turint, dingus elektrai tam tikrą laiką bus galima valdyti kiemo vartus.

Dingus elektrai, jei nėra papildomo maitinimo šaltinio, vartų valdymas negalimas, bet atidaryti ar uždaryti vartus visuomet galima avariniu būdu. Bet kurioje vartų automatikoje yra avarinis atidarymas, kurio pagalba vartus galima valdyti rankiniu būdu.

Slenkančių vartų rankinio atidarymo spyna.

Slenkančių vartų rankinio atidarymo spyna.

Jeigu sumontuotos apsaugos priemonės (fotoelementai), valdymo bloke galima suprogramuoti automatinį uždarymą: vartams atsidarius pradedamas skaičiuoti suprogramuotas uždarymo laikas, praėjus laikui, vartai automatiškai užsidaro.

Sertifikuotų gamintojų valdymo bloke visuomet galima suprogramuoti net kelių naudojamų įrenginių funkcijas, nors įrenginiai ir skirtingų gamintojų - juk patogiau turėti vieną pultelį negu kelis skirtingus.

Nuo kliūties vartus saugančios priemonės

Visuose automatiniuose vartuose montuojami nuo kliūties apsaugantys fotoelementai: infraraudonųjų spindulių siųstuvas ir imtuvas. Fotoelementai montuojami ant vartų kolonų vienas priešais kitą. Slenkantiems vartams užtenka vienos poros, pilnai varstomų vartų apsaugai reikalingos dvi poros, papildoma pora montuojama varčių atidarymo zonoje. Fotoelementų veikimo atstumas - 15 m.

„Kartais žmonės fotoelementų akutes netyčia užkasa sniegu, pamiršta nuvalyti dulkes ir purvą, ar jų veikimo zonoje pastato gėlių vazoną. Tada skambina mums ir skundžiasi, kad vartai neužsidaro, piktinasi, jog reikės palikti atvirą kiemą", - primena kiemo vartų žinovai.

Vartų automatikos montavimas

Kaip žinia, automatiniam vartų valdymui būtinas elektros maitinimas, kuris užtikrinamas laidais, atvestais iki vartų. Dažniausiai gyventojai laidus iki vartų atveda patys, dar iki trinkelių klojimo, kad paskui netektų jų ardyti. Šiame darbų etape paprastai dar nebūna pasirinkta vartų įrangos įmonė. Tačiau labai svarbu, kad šiame etape žmonės pasikonsultuotų, kaip pakloti laidus, apsispręstų, kokie bus vartai, nes, išsiaiškinus visas smulkmenas, padaroma mažiau klaidų, kurios vėliau gali papildomai kainuoti.

Bet kuriuo atveju, laidus būtina nutiesti prieš gerbūvio sutvarkymą. Automatikos maitinimo kabelis turėtų būti ne mažesnis kaip 3x1,5mm². Slenkančių vartų automatikai jis vedamas į betoninį vartų pamatą, kur bus montuojama pavara, o varstomai automatikai - ten, kur bus montuojamas valdymo blokas.

Toliau nuo tos vietos kur atvedamas maitinimo laidas vedžiojami visi kiti įrangai skirti laidai.

Varstomų vartų automatikos laidai: iš valdymo bloko montavimo vietos vedame laidus į vartų kolonas, kur bus montuojamos pavaros, laidų skerspjūvis -  4x2,5mm², kiekvienai pavarai atskiras laidas, būtinai daugiagyslis minkštas kabelis. Specialistai iš patirties nurodo didesnį pavarų laidų skerspjūvį negu maitinimo laido. Specialistai sako, kad taip reiktų elgtis, jei dar neaišku, kokios pavaros bus montuojamos: nes žemų įtampų pavaroms reikalingi storesni laidai, tad tokias įsigijus bus galima išnaudoti visus jų privalumus.

Kiti laidai vedami į fotoelementus, į tolimesnę nuo valdymo bloko vartų koloną vedamas 2x0,5mm² skersmens laidas, o į artimesnę - 4x0,5mm². 2x1mm² laidas švyturėliui vedamas į tą vietą, kur jūs numatę jį montuoti.

Slenkamų vartų automatikos laidai: juos nutiesti yra paprasčiau, nes maitinimo laidai vedami jau tiesiai į pavarą, o pavaroje yra integruotas valdymo blokas. Fotoelementų ir švyturėlio laidai pravedami taip pat, kaip ir varstomai automatikai, tik nuo pavaros montavimo vietos.

Galima slenkamų vartų laidų montavimo schema:

Galima varstomų vartų laidų montavimo schema:

Automatiniai kelio užtvarai - šlagbaumai

Gyvenvietėse, kvartaluose, daugiabučių ir įstaigų kiemuose bei įvažiavimuose į požeminius garažus populiariausias būdas transporto srautams suvaldyti yra automatiniai kelio užtvarai.

automatiniai kelio uztvarai

Pirmiausia pasirenkamas kelio užtvaro ilgis  Kelio užtvarai skirstomi pagal jų vamzdžio ilgį - nuo 3 iki 6m. Kelio užtvarų darbo intensyvumas per 24 val. yra nuo 4000 iki 6000 atidarymo-uždarymo ciklų, vamzdžio balansavimo spyruoklė paskaičiuota iki 5000000 ciklų. Pagal šiuos rodiklius galima vertinti jų kokybę ir darbo galimybes.

Kelio užtvarų valdymas galimas įvairiais būdais: mygtuku iš apsaugos posto, nuotolinio valdymo pulteliais, mobiliaisiais telefonais, automobilių numerių nuskaitymo kameromis ir kitais būdais.

Svarbiausia kelio užtvaro dalis - variklis.

Kelio užtvarai - tai puikus būdas kontroliuoti automobilių patekimą į uždaras teritorijas. Jų kainos yra didesnės negu kiemo vartų automatikos, bet atidarymo ir uždarymo greitis yra nuo 1,5 iki 6 sekundžių, priklausomai nuo užtvaro ilgio. Montuojant kelio užtvarą nereikalingos investicijos vartų gamybą.

 

ASA.Lt informacija

 

Statybų ir būsto gido Asa.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "IKS" sutikimo draudžiama.


Kategorijos: Tvoros, vartai, metalinės tvoros, grotos, varteliai, Individualūs namai (tema)
Visi kategorijos straipsniai
Kiemo vartų įrengimas

Kiemo vartų įrengimas

Kokius vartus rinktis - stumdomus ar varstomus? Nuo ko priklauso sklandus automatinių vartų veikimas? Vartų pamato įrengimas, metaliniai stumdomi vartai, vartų dizainas. 

Tvoros pasirinkimas

Tvoros pasirinkimas

Geriausios tvoros, tvoros derinimas prie statinių ir aplinkos, tvoros įrengimo klaidos, geriausios medžiagos tvorai 

Metalinės tvoros

Metalinės tvoros

Metalinės tvoros įrengimas, kaip išsirinkti metalinę tvorą, metalinių tvorų tipai 

Kiemo vartų automatika

Kiemo vartų automatika

Kiemo vartai, vartų automatika, varstomų ir stumdomų vartų įrengimas, kiemo vartų įranga, kaip pasirinkti vartų pavaras, vartų valdymas 

Raganių gyvatvorė

Gyvatvorė ir žalioji siena iš raganės

Kaip sodinti raganes. Gyvatvorės sodybose 

Metalinės tvoros

Tvorų tipai ir jų įrengimas

Laikina tvora. Aklina ar permatoma tvora? Medinės tvoros. Metalinės tvoros. Stulpai. Vartai.  

Gyvatvorės

Jei norite estetiškai apsitverti sklypą, bet nemėgstate medinių ar akmeninių tvorų, tuomet įveiskite gyvatvorę. 

Tvoros ir kiti statiniai iš lentų

Tvoros planavimas, kuolų tvirtinimas, statybos leidimas, tvoros statybinių medžiagų pasirinkimas  

50 įdomiausių ir įspūdingiausių vartų.

Vartai - teritorijos vizitinė kortelė 

 
 
Temą atitinkančios įmonės


1 2 3 4 5 ... 16
Tvoros, tvorlenčių tvoros, metalinės tvoros, segmentinės tvoros, cinkuotos tvoros, polisadines tvoros, skardinės tvoros, dekoratyvinės tvoros, tinklinės tvoros. Tvora, tvoros, tvoros segmentai, tvoros stulpai, tvoralentės, cinkuotos tvoralentės. Varstomi, stumdomi vartai, varteliai, tvoros pamatai, tvorų stulpai. Tvoros Vilniuje, tvoros Kaune, tvoros Klaipeda.
V.A.Graičiūno g. 4, Vilnius
Mobilus: 8 670 19214, El. paštas: info@tvoros123.lt

Raudondvario pl. 150, Kaunas
Telefonas: +370-687-55182, El. paštas: vartaitvoros@gmail.com
Projektuojame, gaminame ir montuojame laiptus, turėklus, vartus, tvoras, duris, garažų pakeliamus vartus ir kitus nestandartinius gaminius iš juodojo, nerūdijančio metalo. Vidaus apdailos darbai Vilniuje
P.Lukšio g. 7, Vilnius
Mobilus: +370-654-79224, El. paštas: info@fortius.lt
Metaliniai laiptai ir kiti metalo gaminiai
., Vilnius
Mobilus: +370-611-37103, El. paštas: aleksej.d.hard@gmail.com

Kapų g. 7, Kuršėnai, Šiaulių r.
Mobilus: +370-69-837311, El. paštas: info@medinestvoros.lt
Deginta mediena fasadams, interjerui, terasoms, tvoroms. Shou sugi ban technologija
Pramonės g. 36A, Jonava
Mobilus: +370-656-06388, +370-646-44971, El. paštas: info@dragonwood.eu
1 2 3 4 5 ... 16
Kiemo vartų įrengimas Kiemo vartų įrengimas

Kokius vartus rinktis - stumdomus ar varstomus? Nuo ko priklauso sklandus automatinių vartų veikimas? Vartų pamato įrengimas, metaliniai stumdomi vartai, vartų dizainas.

Tvoros pasirinkimas Tvoros pasirinkimas

Geriausios tvoros, tvoros derinimas prie statinių ir aplinkos, tvoros įrengimo klaidos, geriausios medžiagos tvorai

Metalinės tvoros Metalinės tvoros

Metalinės tvoros įrengimas, kaip išsirinkti metalinę tvorą, metalinių tvorų tipai

Kiemo vartų automatika Kiemo vartų automatika

Kiemo vartai, vartų automatika, varstomų ir stumdomų vartų įrengimas, kiemo vartų įranga, kaip pasirinkti vartų pavaras, vartų valdymas

Karpoma gudobeliu gyvatvore Aklina gyvatvorė iš gudobelių

Kaip įrengti gyvatvorę iš gudobelių, gyvatvorės iš gudobelių įrengimas

Metalinės tvoros Tvorų tipai ir jų įrengimas

Laikina tvora. Aklina ar permatoma tvora? Medinės tvoros. Metalinės tvoros. Stulpai. Vartai.

Vartai Automatiniai vartai

Jeigu pavargote kiekvieną vakarą grįžę namo lipti iš mašinos atidaryti vartų, o žiemą dar nuvalyti sniegą nuo įvažiavimo, tuomet verta pamąstyti apie automatinių garažo vartų įsirengimą.

Kokiu atstumu nuo vandens telkinio galima tverti tvorą Kokiu atstumu nuo vandens telkinio galima tverti tvorą?

Kokiu atstumu nuo šio telkinio galima tverti tvorą, ar užtvarą būtina įrengti už pakrantės apsaugos juostos, kaip elgtis, kai pakrantės apsaugos juosta iš viso nėra nustatyta.

daugiau
Asta Kazickienė, VTPSI Konsultavimo skyriaus vyriausioji specialistė Ar galima įteisinti tvorą, pastatytą valstybinėje žemėje?

Atsako Asta Kazickienė, VTPSI Konsultavimo skyriaus vyriausioji specialistė

daugiau
Asta Kazickienė, VTPSI Konsultavimo skyriaus vyr. specialistė Kaip skaičiuojamas tvoros aukštis nelygiame reljefe?

Atsako Asta Kazickienė, VTPSI Konsultavimo skyriaus vyr. specialistė

daugiau
1 2 3
Kompanijų produktai
Tvoros - metalinės, projektavimas ir montavimas Vilniuje

Tvoros - metalinės, projektavimas ir montavimas Vilniuje

Tvoros - iš degintos medienos - ilgaamžės, patikimos, kokybiškos - Dragonwood Jonavoje

Degintos medienos tvorų lentos - išskirtinės medinės tvo...

Stumdomi kiemo vartai Vilniuje
Stumdomi kiemo vartai Vilniuje

Stumdomi metaliniai vartai Vilnius, kiemo vartai Vilniuje...

Stulpų tvorų  kalimo įrankio nuoma Vilniuje
Benzininis stulpų ir kuolų kalimo kūjo nuoma Vilnius

Benzininis stulpų ir kuolų kalimo kūjis "IBERFENCE", jo n...

Žemės grąžtas, nuoma Vilniuje
Žemės grąžtas, nuoma Vilnius

Žemės gręžimas tvoroms, medeliams, STIHL Žemės grąžtas (D...

Laikinas aptvėrimas, nuoma Vilniuje
Laikinas aptvėrimas (tvora), nuoma Vilnius

Laikinas aptvėrimas(tvora) "BETAFENCE"

Aptvėrimų nuoma
Laikinų aptvėrimų nuoma Vilniuje

Statybos aptvėrimo nuoma, laikinų tvorų nuoma Vilniuje ir...

Metaliniai kiemo vartai, varteliai - gamyba, montavimas Kaune - Nydija, Uab

Metaliniai kiemo vartai, varteliai - gamyba, montavimas, ...

Gelžbetoninės tvoros
Gelžbetoninės tvoros

Betoninės tvoros, betoninės tvoros pramoniniams objektams

Skardinės tvoros

Tvoros iš skardos, skardinė tvora, horizontalios ir verti...

Dekoratyvinės tvoros
Segmentinės tvoros

Dekoratyvinės tvoros, tvoros pramoniniams pastatams, tvor...

Metalinės tvoros
Metalinės tvoros ir vartai

Kalto metalo tvoros ir vartai

Naujo tipo segmentinės tvoros

Išskirtinio dizaino segmentinės tvoros

Manotvora.lt - visoms prekėms ir paslaugoms taikoma nuolaida

Segmentinės tvoros, tinklai, medinės tvoros, kiemo vartai...

Segmentinės tvoros

Segmentinė tvora

Tvorų montavimo darbai
Tvorų montavimo darbai

Tvoros montavimas, tvoros statymas

Medinės tvoros
Medinės tvoros

Medinė tvora, dvipusė medinė tvora

Metalinės tvoros, tvorų elementai, vartai, varteliai

Profiliuota tvora, tvoros elementai iš metalo. Montavimo ...

Pramoninės metalinės tvoros
Pramoninės metalinės tvoros

Pramoninės metalinės tvoros

1 2 3
Metalinės tvoros Metalinės tvoros

Metalinės tvoros įrengimas, kaip išsirinkti metalinę tvorą, metalinių tvorų tipai

Kiemo vartų automatika Kiemo vartų automatika

Kiemo vartai, vartų automatika, varstomų ir stumdomų vartų įrengimas, kiemo vartų įranga, kaip pasirinkti vartų pavaras, vartų valdymas

Karpoma gudobeliu gyvatvore Aklina gyvatvorė iš gudobelių

Kaip įrengti gyvatvorę iš gudobelių, gyvatvorės iš gudobelių įrengimas

Metalinės tvoros Tvorų tipai ir jų įrengimas

Laikina tvora. Aklina ar permatoma tvora? Medinės tvoros. Metalinės tvoros. Stulpai. Vartai.

Vartai Automatiniai vartai

Jeigu pavargote kiekvieną vakarą grįžę namo lipti iš mašinos atidaryti vartų, o žiemą dar nuvalyti sniegą nuo įvažiavimo, tuomet verta pamąstyti apie automatinių garažo vartų įsirengimą.