Nuo kovo 15 d. iki rugpjūčio 1 d. miškuose esančiuose saugomose teritorijose draudžiama kirsti ir ištraukti medieną,

2017-04-18 15:14   Peržiūros : 39   Spausdinti


Miškuose jau prasidėjo paukščių tuoktuvių ir poravimosi metas. Atsižvelgiant į tai, Miško kirtimų taisyklės nuo kovo 15 d. iki rugpjūčio 1 d. visų nacionalinių parkų miškuose, visuose II miškų grupei priskirtuose miškuose ir III miškų grupės miškuose, esančiuose saugomose teritorijose draudžia kirsti ir ištraukti medieną, išskyrus sanitarinius žalių eglių vėjavartų, vėjalaužų, snieglaužų ir labai pažeistų medžių, kol juose neapsigyveno medžių liemenų pavojingi kenkėjai, kirtimus ir visų rūšių medžių, kuriuose apsigyveno medžių liemenų pavojingi kenkėjai, kirtimus.


Valstybinės miškų tarnybos Miškų kontrolės skyriaus Klaipėdos ir Šiaulių teritorinių poskyrių pareigūnai Žemaitijos nacionalinio parko teritorijoje šių metų kovo 30 dieną vykdė reidą, kurio pagrindinis tikslas patikrinti, kaip laikomasi šių apribojimų. Reido metu taip pat nemažas dėmesys skirtas neteisėtų kirtimų ir kitų miško naudojimo pažeidimų užkardinimui.


Nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro keturi pareigūnų ekipažai tikrino ūkio subjektų veiklą Žemaitijos nacionalinio parko teritorijoje. Per dieną patikrinta 16 privačių miško valdų, kur dar neseniai vykdyta ūkinė veikla, patikrinti 5 transporto priemonių medienos gabenimo dokumentai, 3 privačiose miško valdose įvertinta įvykdytų kirtimų kokybė ir 2 valdose patikrinta, kaip miško savininkai laikosi Sanitarinių miško apsaugos taisyklių reikalavimų.


Nustatyta, kad vienoje privačioje miško valdoje kirtimai buvo vykdomi draudžiamu laiku, už ką miško savininkui surašytas administracinis nurodymas. Taip pat nustatytas 1 kirtimų kokybės reikalavimų pažeidimas ir 1 sanitarinių miško apsaugos taisyklių reikalavimų pažeidimas. Dėl šių pažeidimų pradėtos administracinių nusižengimų nagrinėjimo procedūros.


Agrožinios pristato
Augalininkystės pasiūlymai
Kaip auginti šilauoges

Kaip auginti šilauoges

Šilauogių auginimo filmas, kaip parinkti vietą šilauogėms, žemės mišinys šilauogėms, kaip sodinti šilauoges, šilauogių genėjimas ir priežiūra daugiau