Lietuviškai jautienai atverta Japonijos rinka

2017-02-28 14:56   Peržiūros : 27   Spausdinti


Lietuvos gamintojai gali eksportuoti jautieną ir jos gaminius į Japoniją.

Jautieną eksportuoti leista trims Lietuvos įmonėms, kurios atitiko Japonijos veterinarijos reikalavimus: UAB „Utenos mėsa" (Utena), UAB „Agaras" (Balandiškių k., Biržų r.) ir AB „Krekenavos agrofirma" (Mantvilonių k., Kėdainių r.).

Derybas su Japonijos kompetentinga instituciją dėl lietuviškos mėsos ir jos produktų eksporto VMVT inicijavo dar 2013 metais, pateikdama oficialų kreipimąsi ir užpildytus klausimynus. 2015 m. gegužės mėnesį Lietuvoje lankėsi japonų ekspertai, kurie tikrino jautienos gamybos saugą ir kokybę. 2017 m. vasario mėnesį buvo suderintas veterinarijos sertifikatas dėl jautienos ir jos gaminių eksporto iš Lietuvos.

Japonija yra viena iš prioritetinių Lietuvos eksporto rinkų. Į šią šalį Lietuva jau turi leidimus eksportuoti pieno, kiaušinių ir žuvininkystės produktus. Neseniai sulaukta ir paukštienos eksporto leidimų, patvirtintų per rekordiškai trumpą laiką

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2016 m. 1-11 mėn. lietuviškos kilmės produktų į Japoniją buvo eksportuota už 95,4 mln. eur. Lyginant su 2015 m. tuo pačiu laikotarpiu, eksportas į Japoniją išaugo net 4,7 karto.

 


Agrožinios pristato
Augalininkystės pasiūlymai
Kaip auginti šilauoges

Kaip auginti šilauoges

Šilauogių auginimo filmas, kaip parinkti vietą šilauogėms, žemės mišinys šilauogėms, kaip sodinti šilauoges, šilauogių genėjimas ir priežiūra daugiau