Parama plačiajuosčio ryšio infrastruktūrai – per 4 mln. eurų

2015-10-27 15:31   Peržiūros : 27   Spausdinti


Paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse" veiklos sritį „Parama plačiajuosčio ryšio infrastruktūrai" priimamos nuo š. m. lapkričio 2 iki gruodžio 31 d. Iš viso šiai priemonei visam programiniam laikotarpiui skiriama - 4 431 200 eurų.

Remiama veikla - prieigos prie plačiajuosčio ryšio infrastruktūros sukūrimas, įskaitant plačiajuosčio ryšio linijų prieigos terminalinius mazgus ir antžemines konstrukcijas (t. y. fiksuotojo ryšio, antžeminio bevielio ryšio, palydovinio ryšio ar kombinuotojo ryšio technologijas).

Investicijos atliekamos plačiajuosčio ryšio infrastruktūrą atvedant iki konkrečių iš anksto nustatytų objektų (taškų). Projektas įgyvendinamas gyvenamosiose vietovėse, kurių kiekvienos gyventojų skaičius yra iki 6 000 gyventojų. Projektui ar jo daliai, įgyvendinamam savivaldybės centre, parama neskiriama.

Finansuojama 100 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų. Tinkamų finansuoti išlaidų kategorijos: prieigos prie plačiajuosčio ryšio infrastruktūros sukūrimas, įskaitant plačiajuosčio ryšio linijų prieigos terminalinius mazgus ir fiksuotas antžemines konstrukcijas; optinio pluošto kabelinių linijų projektavimas ir įrengimas;  įrangos, reikalingos tinklo funkcionavimui ir paslaugų teikimo infrastruktūrai  užtikrinti, įsigijimas ir įrengimas; bendrosios išlaidos. Finansuojama bendrųjų išlaidų dalis gali būti ne daugiau kaip 10 proc. tinkamų finansuoti prieigos prie plačiajuosčio ryšio infrastruktūros sukūrimo išlaidų vertės.


Agrožinios pristato
Augalininkystės pasiūlymai
Kaip auginti šilauoges

Kaip auginti šilauoges

Šilauogių auginimo filmas, kaip parinkti vietą šilauogėms, žemės mišinys šilauogėms, kaip sodinti šilauoges, šilauogių genėjimas ir priežiūra daugiau