Kaip reikia organizuoti stogo dangos keitimo procesą?

2015-07-08 14:17   Peržiūros : 210   Spausdinti


 

 

 

Atsako UAB "Šaltlita" komercijos direktorius Eugenijus Mačiukas

 

Galiu garantuoti, kad arba Jūs, arba Jūsų artimieji gyvena name su asbestine šiferine stogo danga. Drąsus pareiškimas? Galbūt. Bet pagal tai kiek Lietuvoje namų su sena šiferine arba čerpine stogo danga, galima teigti, kad dar labai daug žmonių stogo dangos dar nepasikeitė.

Šiame straipsnyje papasakosiu kaip reikia organizuoti stogo dangos keitimo procesą. Pradėsime nuo to, kad stogo keitimas -  tai ilgas ir sudėtingas procesas. Jo metu gali įvykti daug nenumatytų situacijų: užklupti stipri liūtis, prasidėti kruša, gali net sugriūti namo sienos ir tai dar ne viskas. Todėl į stogo keitimo procesą reikia žiūrėti labai rimtai ir atsakingai.

Visu pirma Jums reikia nuspręsti kokio naujos stogo dangos Jūs norite. Padėti apsispręsti gali stogo danga prekiaujančios įmonės. Nerekomenduočiau eiti į didžiuosius prekybos centrus, jiems aktualu kuo greičiau parduoti stogo dangas gulinčias pas juos sandėlyje ir daugiau nesirūpinti niekuo. Rekomenduočiau rinktis keliais stogų dangų tipais prekiaujančia specializuotą senai dirbančią įmonę. Jei jie bus rimti specialistai, pagal Jūsų namo ir stogo būklę įvertins situaciją ir pasiūlys tinkamiausią naują stogo dangą, atitinkančia Jūsų paskirtą biudžetą. Šioje vietoje daug neišsiplėsiu, bet paminėsiu, kad dažnai seniems namams netinka sunkios stogo dangos. Todėl namų savininkai seną stogo dangą keičiasi į modernias plienines stogo dangas.

Gerai, sakykime Jūs jau pasirinkote sau naują stogo dangą. Sekantis darbas, išsirinkti kas nuims seną ir sumontuos naują stogą. Šiuo atveju Jūs turite du pasirinkimus: įmonė arba žmonių brigada dirbanti pagal verslo liudijimą. Galbūt dirbti su statybine įmone ir paprasčiau, bet turėkite omenyje, kad tai bus dvigubai brangiau nei pagal verslo liudijimą dirbantys žmonės. O brokų padaro ir statybinės įmonės. Išduosiu paslaptį, dažnai statybinės įmonės samdosi tuos pačiu žmones, dirbančiu pagal verslo liudijimą, užsideda didelį antkainį ir atlieka stogo dangos keitimo darbus.

Mano praktinis patarimas būtų, paprašyti stogo dangų firmos, kad jie parekomenduotų stogdengių brigadas, kurias jie pažįsta. Nerekomenduočiau stogdengių ieškoti skelbimuose ir už mažiausią kainą. Stogo keitimas- tikrai sudėtingas ir sunkus procesas, kurio nepatikėčiau naujokams ar prastai dirbantiems meistrams. Idealu būtų, jei stogų firma duos ne mažiau nei penkis stogdengių brigadų kontaktus. Jūs nepatingėkite paskambinti kiekvienam meistrui, nebijokite užduoti klausimus, žinokite- kvailų klausimų nėra. O jei stogo dangos montuotojas nesugeba į juos atsakyti, tai yra jo problema ir tokio meistro atsisakykite. Tai rašau todėl, kad su stogo keitimo metu, stogdengiai Jums  taps kaip šeimos nariai kokiam mėnesiui. Jei su šiais „šeimos nariais" nepavyks susišnekėti, atsiras labai daug nesusipratimų ir keičiant stogą.

Tokie būtų mano praktiniai patarimai apie stogo dangos keitimo procesą. Šį karta nepasakosiu kaip keičiamas stogas, nes tam prireiktų visos knygos. Iš tiesu geras stogdengys ar stogo dangų pardavėjas, jai iš pokalbio su Jumis supras ir paaiškins kaip vyks stogo keitimo procesas, kas bus daroma su stogo konstrukcija ir kaip bus montuojama nauja stogo danga.

Jei kils daugiau klausimų apie stogo keitimą, galite kreiptis į mane asmeniškai: Eugenijus Mačiukas mob. 865629133

www.stogodanga.lt

 


Agrožinios pristato
Augalininkystės pasiūlymai
Kaip auginti šilauoges

Kaip auginti šilauoges

Šilauogių auginimo filmas, kaip parinkti vietą šilauogėms, žemės mišinys šilauogėms, kaip sodinti šilauoges, šilauogių genėjimas ir priežiūra daugiau