Ką reikia patikrinti kieto kuro katile po kūrenimo sezono?

2015-03-03 12:28   Peržiūros : 321   Spausdinti


Marius  Petrovičius, UAB "Vilpra" Techninio aptarnavimo skyriaus vadovo pavaduotojasKlausimas: Kūrename kieto kuro su dujų generacija katilą. Girdėjau, jog po sezono būtina atlikti profilaktinę patikrą ir nuorinti. Kas sudaro profilaktinę patikrą, ar ją gali atlikti pats savininkas ar būtina kviesti specialistą?

 

Atsako  Marius  Petrovičius, UAB "Vilpra" Techninio aptarnavimo skyriaus vadovo pavaduotojas

 

Kieto kuro katilų profilaktinius darbus gali atlikti pats savininkas, jeigu turi tam galimybių ir noro.

Techninės profilaktikos darbai tai:  

  • Vizuali išorinė katilo apžiūra.
  • Šildymo katile esančių angų ir kanalų išvalymas.
  • Šildymo sistemoje slėgio patikrinimas, jeigu reikia papildymas, sistemos/katilo nuorinimas.
  • Katilo vidaus apžiūra, esant poreikiui šamotinių plokščių pakeitimas, ar remontas.
  • Patikrinti kietojo kuro katilo nustatymus: jei reikia, nustatyti iš naujo. Patikrinti, ar katilo valdiklis (kompiuteris) veikia pagal gamintojo numatytus parametrus (valdo cirkuliacinį siurblį, esant per aukštai temperatūrai gesina katilą, įspėja apie kitus pavojus, ar netinkamą katilo darbą).
  • Patikrinti kitas šildymo sistemos dalis, kurios įtakoja kietojo kuro katilo ir visos šildymo sistemos darbą (pvz., cirkuliacinių siurblių darbą, maišymo vožtuvo darbą, kitas mechanines ir elektronines dalis). Esant poreikiui išvalyti, pakeisti susidėvėjusius mechanizmus.

 

Svarbiausia, reikia patikrinti ir išvalyti kamino įdėklą (pagal priešgaisrinius reikalavimus, kūrenant kietuoju kuru, kaminas turi būti valomas kas tris mėnesius ir būtinai prieš kūrenimo sezoną.). Siūlome ši darbą patikėti profesionalams. Taip pat reiktų nepamiršti išvalius katilo vidų, patikrinus kompiuterio (valdiklio) nustatymus, atlikus sistemos apžiūrą,  išvalyti ventiliatoriaus mechanizmą.

Ypatingą dėmesį reiktų atkreipti į saugos reikalavimus ir užtikrinti saugų kieto kuro katilo darbą per visą šildymo sezoną, t.y. ne rečiau kaip kas tris mėnesius tikrinti apsaugos grupės darbą, pastebėjus gedimą, katilo nebekūrenti iki kol nebus pašalintas gedimas. Apsaugos grupė tai - apsaugos vožtuvas, avarinio aušinimo vožtuvas, nepertraukiamo maitinimo šaltinis ir pan.

Tai yra bendra informacija tinkanti visiems kieto kuro katilams, nepriklausomai nuo jų tipo ar gamintojo. Tačiau reiktų nepamiršti ir vadovautis gamintojo numatytais kietojo kuro katilo priežiūros reikalavimais. Jeigu šildymo katilą pirkote pas mus ir iškyla klausimų, galite mums į serviso tarnybą paskambinti ar parašyti -  visada atsakysime.


Agrožinios pristato
Augalininkystės pasiūlymai
Kaip auginti šilauoges

Kaip auginti šilauoges

Šilauogių auginimo filmas, kaip parinkti vietą šilauogėms, žemės mišinys šilauogėms, kaip sodinti šilauoges, šilauogių genėjimas ir priežiūra daugiau