Vokiečių nerimas dėl TTIP – tūkstantiniame proteste

2015-01-20 14:40   Peržiūros : 26   Spausdinti


Dešimtys tūkstančių žmonių susirinko į Vokietijoje, Berlyne, vykusią protesto akciją dėl Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės. Nešini plakatais ir lydimi dešimčių traktorių vokiečiai protestavo prieš tai, ką jie laiko iš JAV su TTIP ateinančiomis tendencijomis - genų inžineriją, gamyklinį ūkininkavimą, antibiotikų naudojimą. Tarptautinės parodos „Žalioji savaitė", kur įvairių šalių ministrai diskutavo tokiais klausimais, kaip atsinaujinančių resursų naudojimas, metu įvykusioje protesto akcijoje dalyvavo nuo 25000 (policijos duomenimis) iki 50000 (organizatorių duomenimis) žmonių.

Protesto iniciatoriai - 80 organizacijų, tarp jų - ūkininkų, vartotojų, gyvūnų gerovės ir aplinkos apsaugos asociacijos. Vokietijos federalinis žemės ūkio ministras Christian Schmidt žadėjo atkreipti dėmesį į protestuotojų reikalavimus, tačiau gynė derybas dėl laisvos prekybos sutarties. „Ši sutartis duoda galimybę Europos standartus paversti globaliais. Galvoti, kad amerikiečiai negalvoja, ką valgo - arogantiška" - sakė ministras ir pabrėžė, jog vartotojai privalo žinoti, ar, pavyzdžiui, gaminat maisto produktą naudoti GMO. ES žemės ūkio komisaras Phill Hogan savo ruožtu pabrėžė naujos Europinės direktyvos, kuri saugotų nuo apgavysčių ekologinio maisto sektoriuje, poreikį. „Ekologiškas maistas turi būti tikrai ekologiškas" - kalbėjo komisaras.

ŽŪR Tarptautinio skyriaus ir „Die Weldt" informacija


Agrožinios pristato
Augalininkystės pasiūlymai
Kaip auginti šilauoges

Kaip auginti šilauoges

Šilauogių auginimo filmas, kaip parinkti vietą šilauogėms, žemės mišinys šilauogėms, kaip sodinti šilauoges, šilauogių genėjimas ir priežiūra daugiau