Kaip namo nuotekų sistemą prijungti prie aukščiau esančio magistralinio tinklo?

2014-08-26 12:16   Peržiūros : 192   Spausdinti


Erikas Černeckis, UAB „Xylem Water Solutions Lietuva" direktorius  Klausimas: Individualus namas stovi nuokalnėje, o ant šlaito yra gatvė, kurioje yra magistraliniai nuotekų tinklai. Ar nebus sudėtinga prie jų prijunti namo nuotekų sistemą? Ko tam tikslui reikia? 

Atsako Erikas Černeckis, UAB „Xylem Water Solutions Lietuva" direktorius  

Gyventojai, kurių namai yra žemiau magistralinių nuotekų tinklų, susiduria su nuotekų šalinimo problema, kadangi negali tiesiogiai prie jų prisijungti. Jeigu nuotekas reikia kelti į kalniuką, reikalinga maža siurblinė. Prie namo turi būti įrengtas nuotekų surinkimo rezervuaras (šulinys), į kurį sutekės nuotekos, o šulinyje montuojamas reikiamo galingumo siurblys, vamzdžiu sujungtas su toliau ar aukščiau esančiais nuotekų tinklais.

Nuotekoms perpumpuoti iš  pavienių gyvenamųjų namų ar namų kvartalų dažniausiai naudojami siurbliai su smulkintuvais. Smulkintuvas siurblyje - tai tarsi peilis, kuris susmulkina nuotekose esančias stambias frakcijas, todėl toks siurblys gali pumpuoti nuotekas plonu vamzdžiu, dideliais atstumais ar į kalną. Iš vieno namo pakanka 40 mm skersmens vamzdžio.

Siurblio tipas parenkamas, priklausomai nuo nuotekų pobūdžio, kiekio ir perpumpavimo nuotolio bei aukščio. Gali būti naudojami tiek pavieniai, tiek ir sudvejinti siurbliai. Siurblių su smulkintuvais pagrindiniai parametrai: našumas - iki 15 kub. m/val., kėlimo aukštis - iki 45 m, galingumas - iki 4,5 kW.

Siurbliai gali būti vienos arba trijų fazių. Privataus namo savininkas trijų fazių veikiausiai neturės, taigi naudos vienfazį siurblį. Siurblio įjungimui ir išjungimui valdyti reikalinga siurblių valdymo plūdė, kuri gali būti sumontuota tiesiog ant siurblio. Siurblių yra įvairaus našumo. Kad išsirinktumėte tinkamą, reikia žinoti ne tik aukštį, į kurį reikia pakelti nuotekas, bei slėgio nuostolius, susidarančius vamzdyje, taip pat reikalingą perpumpuoti nuotekų kiekį. Mūsų įmonė, parinkdama siurblius, naudojasi specialiomis siurblių parinkimo programomis, kurios parenka optimaliausią ir taupiausią siurblį.

Siurblys paprastai montuojamas nuotekų surinkimo talpoje. Nuotekų surinkimo talpos nuosavame name gali būti nuo kelių šimtų litrų iki kelių kubinių metrų. Mes rekomenduojame įsigyti originalias sandarias talpas, pro kurias į gruntą neprasisunktų nuotekos, be to, jos patogios siurblio montavimui bei priežiūrai. 

Detalesnę informaciją apie siurblius rasite http://www.xylemwatersolutions.com/scs/lituania/lt/Puslapiai/default.aspx

 


Agrožinios pristato
Augalininkystės pasiūlymai
Kaip auginti šilauoges

Kaip auginti šilauoges

Šilauogių auginimo filmas, kaip parinkti vietą šilauogėms, žemės mišinys šilauogėms, kaip sodinti šilauoges, šilauogių genėjimas ir priežiūra daugiau