Kaip apšiltinti rąstinį namą apmūrytą silikatinėmis plytomis?

2014-07-30 17:11   Peržiūros : 231   Spausdinti


Klausimas: Turime rąstinį apmūrytą namą. Ketinu į oro tarpą pripurkšti poliuretano putų, o plytinę sieną iš išorės apšiltinti 100 mm akmens vata ir apkalti fibrocementinėmis dailylentėmis. Ar tokia sienos konstrukcija nepakenks rąstinei sienai?  Sienos struktūra nuo vidaus į išorę: gipskartonis, 20 mm oro tarpas, seno tinko sluoksnis, rąstas, oro tarpas apie 60 mm ir silikatinių plytų mūras. Šiuo metu garo izoliacijos nėra.

 

Atsako Jūratė Vašeikienė, inžinierė konstruktorė

 

Medienai visada geriau, jeigu ji yra ventiliuojama. Jūsų atveju 60 mm oro tarpą geriau palikti neužpildytą, sieną apšiltinti iš išorės pagal ventiliuojamojo fasado reikalavimus. Bet privaloma padaryti ventiliacines angas sienos apačioje ir viršuje, pro kurias į tą 60 mm tarpą šiltuoju metų periodu patektų oro srautas. Atėjus šaltajam periodui, tos angos turi būti užkemšamos šiltinamąja medžiaga, ir tai turi būti padaryta ypač kruopščiai, visiškai užtikrinant, kad į konstrukcinę ertmę nepateks šaltas oras.


Agrožinios pristato
Augalininkystės pasiūlymai
Kaip auginti šilauoges

Kaip auginti šilauoges

Šilauogių auginimo filmas, kaip parinkti vietą šilauogėms, žemės mišinys šilauogėms, kaip sodinti šilauoges, šilauogių genėjimas ir priežiūra daugiau