
Traktorius sodybai
Kokio našumo traktoriaus reikia sodybai, kokie darbai galimi naudojant mažajį ir vidutinį traktorių daugiau
Baravykai vieni iš labiausiai paplitusių grybų. Lietuvoje aptinkama 14 rūšių:
Keletas baravykų rūšių įrašyta į raudonąją knygą:
Geriausiai mums pažįstamas tikrinis baravykas, gausiausiai augantis rugpjūčio-rugsėjo pabaigoje. Sutinkamas beveik visur, garsina savo derliais Varėnos ir Labanoro miškus. Vėsesniu oru dažniau auga tankiose vietose, esant šiltam orui, retame miške. Ankstyvieji baravykai stipriau kirmija.
Baravykai turi nedaug kalorijų, tačiau daug naudingų medžiagų. 100 g baravykų yra 88 g vandens, 4,7 g baltymų, 4,5 g angliavandenių ir 0,5 g riebalų ir tik 27 kalorijos. Baravyke fosforo ir kalcio beveik kaip žuvyje o mineralinių medžiagų kaip daržovėse. Daugiausia naudingų medžiagų baravyko kepurėlėje, mažiausiai kotelyje. Baravykai ruošiams įvairiais būdais: kepami, verdami, džiovinami, sūdomi, šaldomi, marinuojami. Baravyką galima valgyti ir šviežią.
Sumaišyti baravyką galima su karčiuoju jo broliu aitriuoju pušynbaravykiu, kitaip karčiuoju, kiškio baravyku
Karčiojo baravyko apačia rausva, palaižius karti
Baravykų sriuba
Baravykus supjaustome, pakepiname su supjaustytais svogūnais.
Atskirai pakepiname lašinius ir šalto rūkymo dešrą. Sudedame į verdantį vandenį, kuriame jau nuo pat pradžių buvo sudėtos supjaustytos bulvės ir paviriname 10 minučių, sudedame prieskonius ir palaukiame, kol užvirs.
Kepti baravykai
Kepti geriausia tuos baravykus, kurių apačia balta arba labai švelniai gelsva. Baravykus nuplauname, supjaustome.
Kepiname lašinius kartu su supjaustytais svogūnais. Verdame bulves. Atskirai svieste pakepiname baravykus kartu su pjaustytais česnakais. Kepiname baravykus apie 10 minučių, sudedame kepintus spirgučius su svogūnais, įdedame grietinės. Prieš baigiant kepti, įdedame supjaustytus krapus, druską, pipirus.
Marinuoti baravykai
Grybai savo sultyse
Keptų grybų konservavimas
Baravykų konservavimas aliejuje
Baravykai itališkai
Kreminė baravykų sriuba
Apkepti baravykai
Baravykinė pievagrybių sriuba su vynu ir muskatu
Troškinti baravykai su midijomis
Daugiaryžis su baravykais
Norėdami komentuoti ir vertinti - prisijunkite arba Registruokitės!
Kokio našumo traktoriaus reikia sodybai, kokie darbai galimi naudojant mažajį ir vidutinį traktorių daugiau
Specialisto profesionalus atsiliepimas apie statybinius blokelius daugiau
Kaip betonuojamos aikštelės žemės ūkio technikai, betono armavimas, sandėlių grindų betonavimas daugiau